Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Νέα

Έχεις επιχείρηση στον Πειραιά; Μπορείς και εσύ να συμμετέχεις στο οικοσύστημα βιώσιμης ανάπτυξης του Πειραιά!

By 15 Σεπτεμβρίου 202117 Σεπτεμβρίου, 2021No Comments

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στις δράσεις του Social Innovation Piraeus αποτελεί βασική παράμετρο για την δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Δήμο Πειραιά.

Ένας από τους βασικούς στόχους του «Δικτύου Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά» είναι η δημιουργία συνεργειών με φορείς και επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες συνθήκες και οι παράμετροι που διαμορφώνουν τη φτώχεια στο Δήμο Πειραιά, καθώς και οι ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πως μπορεί να βοηθήσει μια επιχείρηση;

Α) Προσφορά Θέσεων Εργασίας

Εφαρμόζονται ειδικά εργαλεία κοινωνικής ενδυνάμωσης, με στόχο τη διασύνδεση και υποστήριξη των ωφελούμενων για τη βέλτιστη ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και την τοπική κοινωνία. Επιπλέον, μέσω του re-enter https://socialhub.gr/re-enter-entries/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για τις νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις και φορείς του Δήμου Πειραιά.

Β) Στήριξη του έργου των Κοινωνικών Δομών

Το Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά  αποτελεί ένα σταυροδρόμι προσφοράς και ζήτησης υλικών αγαθών αφού δίνει την δυνατότητα, σε επιχειρήσεις και πολίτες να ενισχύσουν το έργο των Κοινωνικών Δομών και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πειραιά, παρέχοντας τους υλική ή οικονομική ενίσχυση μέσω του https://piraeus.socialhub.gr/polites.