Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Νέα

Η συμμετοχή των πολιτών για την εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων του Πειραιά είναι πολύτιμη!

By 15 Σεπτεμβρίου 202117 Σεπτεμβρίου, 2021No Comments

Βασική προϋπόθεση για την εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων του Πειραιά είναι η συμμετοχή εθελοντών σε δράσεις του Social Innovation Piraeus.  Αν αθροίσουμε μικρές συμμετοχές, έχουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα! Για το λόγο αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Social Innovation Piraeus για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα υποδέχεται και θα καθοδηγεί τους εθελοντές να συνεισφέρουν είτε με εθελοντική εργασία είτε με υλικά αγαθά καλύπτοντες τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας, σε συνεργασία πάντα με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά που λειτουργεί υπό την εποπτεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π..

Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε ο ιστότοπος https://piraeus.socialhub.gr/socialtools/polites ο οποίος παρέχει στους πολίτες τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους σας για εθελοντική εργασία, στις κοινωνικές δομές και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πειραιά.
  • Να προσφέρουν υλικά αγαθά ώστε να ενισχύσουν το έργο των κοινωνικών δομών και των φορέων που δραστηριοποιούνται στο τομέα της καταπολέμησης της φτώχειας.
  • Να βοηθήσουν κάποιον συνάνθρωπό τους, αναφέροντας την περιοχή που βρίσκεται και το πρόβλημα που έχει, ώστε οι κοινωνικές δομές και οι αντίστοιχοι φορείς να μπορέσουν να του προσφέρουν τη σωστή καθοδήγηση και ουσιαστική βοήθεια.

Να προτείνουν δράσεις εθελοντισμού που ενδέχεται να μπορούν να σχεδιαστούν συνδυαστικά με το Γραφείο Εθελοντισμού αλλά και την ομάδα του Social Innovation Piraeus.