Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Στατιστικά Στοιχεία

Απολογισμός της κοινωνικής υπηρεσίας του SIP από την έναρξη λειτουργίας της Πράξης έως το Δεκέμβριο 2021

By 17 Ιανουαρίου 2022No Comments

Μετρώντας, πλέον, πάνω από ενάμιση έτος λειτουργίας και προσφοράς στα δρώμενα του Πειραιά, το Social Innovation Piraeus, κλείνει αυτή τη χρονιά με αισιοδοξία για το μέλλον και δεσμεύεται ότι το 2022 θα πραγματοποιήσει περισσότερες δράσεις και παρεμβάσεις στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Αυτό το χρονικό διάστημα, η Πράξη έχει δείξει, ότι μπορεί να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια, ακόμα και αυτά που έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να δημιουργεί ο κορωνοϊός, μένοντας προσηλωμένη στο στόχο της και συνεχίζοντας να προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες της, σε όποιον το έχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, τα Στελέχη Άμεσης παρέμβασης του Προγράμματος, έχουν καταγράψει, μέχρι στιγμής, 2.541 ωφελούμενους στην Πράξη, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο να επεκτείνουν το δίκτυο μας σε ολόκληρη την πόλη.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιήσει 98 επισκέψεις στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων «Η Ανακούφιση», προκειμένου να υποστηρίξουν τα άτομα που διαμένουν εκεί, λαμβάνοντας υπόψη κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προσπαθώντας να επιλύσουν κάθε πρόβλημα.

Τέλος, με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε στο δρόμο, οι οποίες έχουν φτάσει πλέον τις 70, ερχόμαστε σε συνεχή επαφή με τους ευάλωτους Πειραιώτες, ακούμε τις ιστορίες τους και τους βοηθάμε άμεσα και ουσιαστικά, κάνοντας τους να αισθανθούν ότι βρισκόμαστε δίπλα τους, όποτε μας χρειαστούν.

Δείτε στο παρακάτω συνημμένο αρχείο τον απολογισμό της κοινωνικής υπηρεσίας του SIP, από την περίοδο έναρξης της Πράξης έως το Δεκέμβριο του 2021.