Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Νέα

Πραγματοποίηση διαβούλευσης με θέμα: «Εφαρμογή δράσεων Κοινωνικής Καινοτομίας από τις υπηρεσίες διάγνωσης κοινωνικών αναγκών και κοινωνικής ένταξης που παρέχονται στην Περιφέρεια Αττικής την εποχή του COVID-19», στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

By 23 Μαρτίου 202228 Μαρτίου, 2022No Comments

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, η 3η διαβούλευση περιφερειακών φορέων, στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, με θέμα: «Εφαρμογή δράσεων Κοινωνικής Καινοτομίας από τις υπηρεσίες διάγνωσης κοινωνικών αναγκών και κοινωνικής ένταξης που παρέχονται στην Περιφέρεια Αττικής την εποχή του COVID-19».

Σκοπός της διαβούλευσης, ήταν να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του COVID-19 στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης και η επίδραση της πανδημίας στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, καθώς και να συζητηθούν οι νέες πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και απώτερο σκοπό τους ευπαθείς συνδημότες μας.

Η άμεση επαφή με τους εκπροσώπους των φορέων, έδωσε τη δυνατότητα για μια πιο διαδραστική και λειτουργική συζήτηση και την ευκαιρία σε όσους έλαβαν μέρος για πρώτη φορά, να συστηθούν και να κάνουν γνωστό το έργο τους στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, από το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης, από την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και από φορείς της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο δήμο μας και την περιφέρεια Αττικής.

Το Social Innovation Piraeus προετοιμάζεται, ήδη, για την επόμενη διαβούλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο.