Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Στο πλαίσιο διερεύνησης καλών πρακτικών, Στελέχη της Πράξης επισκέφθηκαν το Rinkeby, ένα δήμο της Στοκχόλμης, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την πολυπολιτισμικότητά του, καθώς εκτός από τους περίπου 15.000 ντόπιους κατοίκους, ζει ένας μεγάλος πληθυσμός οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, ενώ ομιλούνται σχεδόν 100 διαφορετικές γλώσσες, από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Rinkeby, μετράει 25 χρόνια από την ίδρυσή του και αποτελεί πρωτοβουλία της Σουηδίας να δημιουργήσει ένα πολυπολιτισμικό δήμο.

Στην περιοχή, το μέσο εισόδημα είναι χαμηλό, το ποσοστό ανεργίας υψηλό, ενώ ο πληθυσμός φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να ενσωματωθεί στο Σουηδικό μοντέλο ζωής.

Το να είναι κάποιος κάτοικος του Rinkeby, σημαίνει ότι ζει συνεχώς με την αλλαγή, είτε αυτή είναι προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο και έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν να επηρεάζει αυτή την αλλαγή.

Το ζητούμενο για το δήμο, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αύξηση της ευημερίας, στόχοι οι οποίοι δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Η εμπειρία των Στελεχών της Πράξης, αφορά τον τρόπο με τον οποίο, ένα σύγχρονο κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες που έρχονται από μια αναπτυσσόμενη σε μια πιο προηγμένη χώρα, καθώς και τη συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Δείτε εδώ την επίσκεψη των Στελεχών της Πράξης, στο δήμο του Rinkeby.