Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content

Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης στην Γκοτσούντα- Υπηρεσίες Υποστήριξης οικογενειών με παιδιά από 0 – 6 ετών

Είναι γεγονός, πως κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα τα οποία, τις περισσότερες φορές καλείται να τα διαχειριστεί μόνης της ενώ θα μπορούσε να τα συζητήσει και ενδεχομένως να τα λύσει με την βοήθεια κάποιου τρίτου.

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι η μη επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας, η ενδοοικογενειακή βία, τα ενδεχόμενα οικονομικά προβλήματα των γονέων, η περίοδος της εφηβείας των παιδιών, η διαπεδαγώγηση των παιδιών κ.α. Την λύση στο πρόβλημα
αυτό, έρχεται να δώσει το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης της Γκοτσούντα.

To Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης είναι μια δομή που λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια και η οποία, έχει στο επίκεντρο του την οικογένεια που έχουν παιδιά από 0-6 ετών. Κάθε οικογένεια μπορεί να το επισκεφθεί οποιαδήποτε ώρα και ημέρα χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση και να ζητήσει υποστήριξη για οποιαδήποτε θέμα την απασχολεί.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης είναι στελεχωμένο από μια διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, μαία, ειδικό παιδαγωγό και δάσκαλο με στόχο να παρέχουν υποστήριξη στους γονείς και συμβουλευτικά αλλά και πρακτικά όσον αφορά στην ανατροφή, στην διαπαιδαγώγηση αλλά και στην ανάπτυξη του παιδιού.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης απευθύνεται τόσο στις οικογένειες Σουηδών, όσο και στις οικογένειες μεταναστών και προσφύγων που έχουν καταφτάσει στη περιοχή της Γκοτσούντα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που βοηθάει στην ώσμωση μεταξύ των γηγενών και των μεταναστών προκειμένου να γίνει πιο ομαλή η ένταξη τους στην Σουηδική Κοινωνία αλλά και η γνωριμία μεταξύ τους.

Το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης αποτελείται από το Τμήμα Προσχολικής ηλικίας και από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης όπου εκεί οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους έχουν την δυνατότητα, να συμμετέχουν σε διάφορες ψυχαγωγικές ή εκπαιδευτικές
δραστηριότητες.

Παράλληλα, οι γονείς έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για την υποστήριξή τους σε καθημερινές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν π.χ. στο γονεϊκό τους ρόλο, στις σχέσεις μεταξύ τους αλλά και με το παιδί τους. Στους γονείς οικογενειών προσφύγων ή μεταναστών παρέχεται η δυνατότητα εκμάθησης της Σουηδικής γλώσσας η οποία οδηγεί σε πιστοποίηση.