Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Στατιστικά Στοιχεία

Απολογισμός της Πράξης από την περίοδο έναρξης της λειτουργίας της έως τον Ιανουάριο του 2023

By 17 Φεβρουαρίου 20236 Μαρτίου, 2023No Comments

Στα δυόμιση χρόνια λειτουργίας της Πράξης, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις, αλλά μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ευπαθών συμπολιτών μας.

Συγκεκριμένα, το Social Innovation Piraeus, πραγματοποιεί συνεχείς δράσεις ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, όπως τα εβδομαδιαία streetwork από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Πράξης, οι οποίοι καταγράφουν πολίτες που διαβιούν στο δρόμο και τους παρέχουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό κ.α. για ν’ αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες.

Παράλληλα, η Πράξη ενισχύει τους κοινωνικά ευάλωτους δημότες του Πειραιά (μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες κλπ.) διανέμοντας χριστουγεννιάτικα και πασχαλινά γεύματα αγάπης, σχολικά είδη, δώρα για τα παιδιά κ.α..

Επιπλέον, η κοινωνική υπηρεσία του SIP πραγματοποιεί λήψη κοινωνικού ιστορικού σε δυνητικά ωφελούμενους, προκειμένου αυτοί να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του.

Όσον αφορά τη δικτύωση, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διεξάγονται διαβουλεύσεις και εργαστήρια δικτύωσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ, στη διάρκεια των οποίων συζητούνται κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πειραϊκή κοινωνία.

Τέλος, έχουν δημιουργηθεί ψηφιακά εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα οποία περιλαμβάνουν κοινωνικό χάρτη με φορείς και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στον Δήμο Πειραιά, καταγραφή αιτημάτων άμεσης παρέμβασης και άλλες δυνατότητες.

Δείτε παρακάτω τον απολογισμό του έργου για το διάστημα Αύγουστος 2020 – Ιανουάριος 2023