Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Skip to main content
Νέα

Τελικό συνέδριο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!»

By 29 Αυγούστου 2023No Comments

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π) διοργανώνει συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Πράξης με τίτλο «Στον Πειραιά, Κανένας μόνος … 3 χρόνια μετά!», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΠ «Γεώργιος Κασιμάτης» (2ος όροφος)(Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού – Πειραιάς), την Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:30π.μ., στο πλαίσιο της Πράξης «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στο Δήμο Πειραιά – Social Innovation Piraeus».

Η συγκεκριμένη Πράξη αφορά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων, μέσω της μεθοδολογικής και λειτουργικής ενοποίησης των παρεμβάσεων, του συντονισμού και της παρακολούθησης των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, τόσο από τον ίδιο το Δήμο, όσο και από άλλους φορείς,  κοινωνικά δίκτυα και κοινωνικούς εταίρους.

Ο στόχος του τελικού συνεδρίου είναι η ενημέρωση των φορέων και πολιτών για τα αποτελέσματα και τις κοινωνικές παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 3 χρόνων υλοποίησης της Πράξης, καθώς και η παρουσίαση καινοτόμων εργαλείων που αναπτύχθηκαν με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου κοινωνικής ένταξης, καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων στο Πειραιά με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Επιπλέον, μέσω του συνεδρίου στοχεύουμε στην ανάπτυξη συνεργειών με τις Τοπικές, Περιφερειακές και Εθνικές Αρχές.

Επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και εμπειρογνώμονες από τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την μορφή στρογγυλής τράπεζας, θα μοιραστούν τις απόψεις τους για τους τρόπους επίλυσης των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Πειραιάς,  ενώ θα παρουσιάσουν τρόπους συνεργασίας και δικτύωσης των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης στο Δήμο Πειραιά. Ακόμη, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των τριών ετών υλοποίησης της Πράξης, καθώς και τα μεθοδολογικά και ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν από το Social Innovation Piraeus για την ενοποίηση των παρεμβάσεων, τον συντονισμό και παρακολούθηση των δράσεων κοινωνικής συνοχής που συντελούνται στο Δήμο Πειραιά, από όλους τους  φορείς και τα κοινωνικά δίκτυα.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να παρουσιάσουμε πως στον Πειραιά, κανείς δεν είναι μόνος, καθώς μέσω της Πράξης παρέχουμε σε όσους έχουν ανάγκη, ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, στην αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του Πειραιά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Λεονάρδου Ξένια στο τηλέφωνο 210-4101930 ή στο email [email protected] .

Σημείωση: Συνημμένα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα του συνεδρίου

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Για να δείτε το πρόγραμμα του εργαστηρίου πατήστε στην παρακάτω φωτογραφία.